Rektorsbrev juni 2016

Ännu ett läsår är till ända och vi ska alla snart få några veckors skön avkoppling i vår fantastiska omgivning. Stockholm är verkligen en underbar sommarstad som erbjuder fina möjligheter till rekreation. Jag hoppas att ni alla tar chansen att varva ner och bara vara!

Till hösten börjar en ny mediapedagog, Micke Persson, på skolan. Han kommer då bl a att hjälpa till att utveckla kommunikationskanalerna till hemmen eftersom vi märker att Skolwebben inte fungerar så bra som vi önskar. Informationen till hemmen behöver bli betydligt mer lättillgänglig.

Gällande paviljongen så har fortfarande inget bygglov kommit. Markarbetet kommer troligen ändå att påbörjas under sommarlovet. SISAB ansvarar för att lekytan vid Kometen förblir funktionell för våra elever.

Om vi får hit fler nyanlända elever än vi har idag så kommer de att ha sitt hemklassrum högst upp i Ljushallen i stora skolan där den nuvarande bildsalen finns. Vi använder således paviljongen för bildundervisning för skolans alla elever i årskurs 4-9.

Som rektor på Sveriges genom tiderna mest framgångsrika grundskola med fotbollsprofil hoppas jag förstås att vi nu alla hejar på Sverige i EM-fotbollen. Jag räknar med att våra gamla Aspuddenelever John Guidetti och Ludwig Augustinsson som nu spelar i landslaget visar prov på sin talang och gör oss lite extra stolta.

Fotbollsandan präglar som ni vet vårt högstadium. Dessa elitidrottande ungdomar är pigga, målmedvetna, fokuserade och hälsomedvetna. Goda mat- och motionsvanor i kombination med god sömn lägger också grunden för goda studieresultat. Det märks även i betygsresultaten. Det positiva är att det aldrig är försent att lägga om sina vanor. De positiva skolresultaten och det ökade välbefinnandet kommer ganska omgående. Kom igen! Ni antar väl denna hälsoutmaning?!

Vi hälsar eleverna varmt välkomna tillbaka igen den 18 augusti kl. 9.00 då det är upprop i hemklassrummen. För våra nya elever finns det då skyltar på skolgården och personal som hjälper till att visa vägen.

Jag vill förstås avslutningsvis tacka mina fina elever, föräldrar och medarbetare för ett mycket gott samarbete detta läsår! Jag uppskattar det verkligen!

Fotot nedan visar ett av mina väldigt många fina minnen från detta läsår som jag hoppas att ni inspireras av inför sommarlovet. Det är skolans elevråd vid foten av Kebnekaise och symboliserar värdeorden tillsammans med glädje. Må er sommar bli precis så - glädjefylld i familjs och goda vänners sällskap!

Somriga hälsningar

Ulrika Forsström