Hej och varmt välkomna till förskoleklasserna i Aspuddens skola!

Ditt/dina barn har fått plats i en av våra förskoleklasser från och med augusti 2018. I det här meddelandet kommer vi att beskriva vår tidsplan för när ni får komma och hälsa på, vilka dagar som är inskolningsdagar samt datum för överlämningssamtal.

Nytt för i år är att förskoleklass är obligatoriskt. Det betyder att ditt/dina barn har skolplikt. Mer om det går att läsa på Skolverkets hemsida, www.skolverket.se.

Hur det första besöket kommer att gå till

Vi kallar er nu till det första av sammanlagt tre besök här hos oss på Aspudden. Det första besökstillfället är uppdelat efter förskolor. Till exempel om ditt/dina barn går på Grågåsens förskola ska ni komma på besök måndagen den 23 april kl 9-10. Klasslärarna kommer att hälsa barn och föräldrar välkomna på gården utanför entrén till Lilla skolan. Därefter bjuder klasslärarna in barnen till klassrummen. Ni föräldrar får vänta utanför. Barnen kommer att ha en samling samt få en liten arbetsuppgift.  Detta tar ca en timme.

Viktigt att komma ihåg är att det är ni som vårdnadshavare som ansvarar för hämtning/lämning i samband med dessa besök.

Datum för det första besöket är:

Måndag den 23/4 kl. 09.00-10.00

Besök av förskolebarn från förskolorna Ellen Key, Grågåsen, Sjöberget, Sjöboden, Solstrålen, Skogsbacken, Södermalm och Vildkatten.

Tisdag den 24/4 kl. 09.00-10.00

Besök av förskolebarn från förskolorna Hamngården, Kastanjen, LM-gården, Tyska skolan, Örnberget och 4:an.

Onsdag den 25/4 kl. 09.00-10.00

Besök av förskolebarn från förskolan Brandstegen, Flygande mattan, Glasbjörken, Gladan, Instrumentet, Mikrofonen, Måsen, Paletten, Rosen, Trekanten, Sjögläntan, Stormfågeln, Dagbarnvårdare samt de barn som inte gått i förskola sedan tidigare.

Torsdag den 26/4 kl. 09.00-10.00

Besök av förskolebarn från Flyttfågeln, Korpen, Luren, Stormfågeln, Svandammsgården, Timotej, Vildkatten och Äventyret.

Hur det andra besöket kommer att gå till

Efter era barns första besök hos oss kommer vi att göra en preliminär klassindelningen. Denna information skickas sedan hem till er i ett välkomstbrev. Vi vill också passa på att förtydliga att vi inte kan tillgodose allas önskemål om vilka klasskamrater som ditt/dina barn önskar gå med, men försöker såklart så långt det är möjligt att ta hänsyn till det.

Vid det andra besöket kommer ditt/dina att få träffa sin klassföreståndare och klasskamrater. Datumen för dessa tillfällen är antingen tisdagen den 15 maj eller onsdagen den 16 maj.

Inskolningsvecka

Under vecka 34 kommer inskolning att ske. Besked om dag och tid får ni i samband med ert andra besök här hos oss. (15-16 maj)

Överlämningssamtal

I samband med inskolningen under vecka 34 kommer klassföreståndarna att ha överlämningssamtal med både barn och vårdnadshavare. Tider för detta får ni när ni lämnar ert barn vid andra besöket (15-16 maj). Vid detta möte får ni som vårdnadshavare möjlighet att berätta lite mer om just ditt/dina barn.

Viktiga datum

Den 13 augusti är det Barnbytardag. Det är den dagen då ert/era barn byter omsorg från förskolan till grundskolan. Detta är mitt i sommarverksamheten. Vi brukar därför rekommendera er föräldrar att ta semester så sent som möjligt, så slipper era barn börja hos oss med vikarier.

Den 20 augusti är det skolstart.

Vid frågor kontakta

Anna Levén, biträdande rektor

Telefon: 08-508 457 35 E-post: anna.leven@stockholm.se

Tina Lundqvist, arbetslagsledare på Galaxen

Telefon: 08-508 457 29 E-post: tina.lundqvist@stockholm.se

Välkomna!

önskar Skolledningen samt personalen i förskoleklasserna på Galaxen!