Ikväll är det fredag!

I hemkunskapen har våra elever fått laga torskrygg under knaprigt täcke och vi hoppas att det är flera familjer som får smaka denna läckra rätt till helgen.

Recept:

Tid tillagning + 20 i ugn

200g Torskrygg

2 krm salt

2 krm salt

1 msk pressad citron

1/2 dl hackad persilja

1 dl smulat vitt bröd

1 vitlöksklyfta

1 tomat eller en halv dl krossade tomater

1 krm salt

1 krm peppar

1/2 dl riven ost.

Till formen: 

1 msk matfett

Till stekning

1 msk matfett

1. Sätt ugnen på 225 grader

2. Smörj en ugnssäker form

3. Lägg i fisken och salta och droppa över pressad citron

4. Tack formen och ställ den mitt i ugnen ca 10 minuter

5. Skölj och hacka persiljan, smula brödet

6. Värm matfettet i en kastrull och tillsätt pressad eller hackad vitlök

7. Rör ner bröd och persilja

8. Fördela brödblandningen över fisken

9 Skölj och dela tomaterna i halvor och lägg bredvid fisken eller häll de krossade tomaterna runtom fisken

10. Strö salt, peppar och en matsked ost över tomathalvorna eller tomatkrosset

11. Strö resten av osten över fisken

12. Gratinera fisken i ugnen tills den fått fin färg ungefär 10 minuter. 

Recept ur Hemkunskap åk 7-9, Interskol.

 

Dela:
Kategorier: