Tre medaljer på Skol-DM Friidrott

Den 14 september gick skol-DM i friidrott på anrika Stockholms Stadion. Josefin Wikfeldt och Maja Thodenius var på plats för att försvara Aspuddens skolas färger och gjorde det på ett strålande sätt. På fyra grenstarter blev det tre medaljer och en fjärdeplats. En imponerande insats.

Josefin Wikfeldt ställde upp i ÅK9F-klassen på 100m och i längdhopp. Det blev guld i längdhoppet och segerhoppet mättes till 4,90. Josefin som hoppat 5,39 på USM i augusti var inte riktigt nöjd med resultatet men glad över segern. På 100m blev det en silverplats och tiden i mål blev 13,07. En fin tid i motvind och regn.

Maja Thodenius tog ett fint silver i ÅK8F-klassen där hon slutade på andraplats i längdhoppstävlingen. Majas silverhopp mättes till 4,03. Maja var även mycket nära en medalj i höjdhoppet där hon slutade på fjärde plats med resultatet 1,30. Hon hade hoppats på en decimeter till men dagens förhållande var inte optimala. Men en stabil insats av Maja som annars har stavhopp som sin favoritgren. Det fanns dock inte på programmet idag.

Sammanfattningsvis en lysande dag på Stadion med tre DM-medaljer till Aspuddens Skola. Snyggt jobbat tjejer!

Resultat Skol-DM Friidrott 2017 http://www.skolidrott.se/omforbundet/Hittadistriktsforbundochforeningar/Distriktsforbund/stockholmsskolidrottsforbund/Senastenytt/ResultatSkolDMiFriidrott2017

Text och bild: Fredrik Wikfeldt