Gimnazjum 1 i Krakow

På Aspuddens skola arbetar vi med att främja elevernas internationella förståelse. Tack vare våra elevers trevliga sätt och stora förmåga att knyta vänskapsband kan vi på Aspuddens skola erbjuda ett utbyte med skolan, Gimnazjum 1 i Krakow. När vi reser till Polen besöker vi Auschwitz och står öga mot öga med förintelsen. Vi vandrar i de judiska kvarteren, besöker Wawel och andra historiska platser. Saltgruvan i Wielicka är en annan klassiker och framför allt; mötena med de polska kamraterna!

Att träffas och mötas i olika länder med andra människor, kulturer och därmed skapa ett användbart kontaktnät berikar vår tillvaro och är en del av våra ungdomars framtid. Även om resor som denna innehåller mycket mer så får man inte glömma att den är en del av arbetet med skolans och samhällets värdegrund. Mötet med historiens dåliga exempel och mötena med ungdomar från ett annat land och delvis annorlunda kultur skall bidra till ökad kunskap och ökad tolerans.
//Marie-Therése Auriemma

Backlogg Polen 2006-2012

Här kan du läsa en PDF skapad från Aspuddens skolas gamla hemsida. Ett litet dokument över de många vi och Gimnazjum 1 varit vännskolor.

(1 MB, pdf)