Fotbollsklasser i Aspuddens skola

Aspuddens skola har sedan 2003 fotbollsklasser i skolåren 7, 8 och 9. Sommarmånaderna bedriver vi vår fotbollsverksamhet på den natursköna Aspuddens IP. Vintertid har vi vår verksamhet i Liljeholmshallarna. Det är en av Stockholms finaste inomhushallar, såväl klimatmässigt som exteriört.

Våra fotbollsklasser tränar två 80-minuterspass i veckan. klasserna har dessutom två lektioner idrott och hälsa per vecka. Utöver träningarna deltar vi även i Skol-DM både inomhus och utomhus.
Dessutom brukar vi då och då packa väskorna och sticka ut i landet och spela någon cup. Det brukar vara mycket uppskattat bland eleverna.

I skolår 8 erbjuds man domarutbildning under vårterminen. Dessutom får eleverna pröva på att vara instruktör i fotboll för yngre elever på skolan.

I skolår 9 försöker vi åka på en längre avslutningsresa ut i Europa under vårterminen.
Beroende på hur mycket pengar vi samlat ihop under de tre åren så bestämmer vi resmålet. Vår förhoppning är att se ett storlag i Europa spela match. I skolår 9 deltar vi i skol-DM samt skol-
SM.

Målet med vår verksamhet:

• Att varje elev får utveckla sin individuella teknik för att förbättra sina olika färdigheter.
  • Att eleverna får en grundutbildning i fysiologi och träningslära.
  • Att alla elever får med sig ett sunt tänkande vad gäller kost, sömn och hälsa.
  • Att eleverna får en positiv människosyn inom och utom idrotten.
  • Att skapa en god kamratskap eleverna emellan.
  • Att utvecklas socialt till en bra och trevlig människa.

Elever som går i våra fotbollsklasser gör ett extra åtagande när de väljer att gå i fotbollsklass. Förväntningarna blir höga på att klara av arbetet med såväl skola som fotboll, att ha rätt attityd till detta samt att vara drogfri. Vi vill att våra elever i fotbollsklasserna ska kunna utvecklas i en trygg och harmonisk miljö.

Det har gått bra för Aspudden i både DM och SM, ute och inne. Både våra killar och tjejer har vunnit flera guld. Det är vi glada för, men vi är nästan ännu gladare över att ligga bäst till i hela Stockholms stads statistik över antal elever som fullföljer år 1 i gymnasiet. Att ha lägst antal avhopp från gymnasiet tyder på att eleverna lämnar Aspuddens skola med en god kunskapsnivå och är väl rustade för nya utmaningar